Golfens grunder – Så börjar du spela

När vi kommer i kontakt med golfintresserade blir vi ofta glada över att de hittat hit. Vi är en av väldigt få sajter där man pratar golfsport i både stort och smått. Nu har du äntligen möjlighet att läsa allt om denna utveckling och för dig som är extra intresserad av golf, erbjuder vi fantastiska möjligheter att lära dig mer om området. Golfen har funnits med länge och är idag en oerhört populär sport.

När vi startade denna sajt märkte vi att det var en mängd golfintresserade besökare som återkom gång på annan. Det kan ha varit flera anledningar, men vi tror att golfen och allt därtill är något som många av våra besökare fastnat för. Vi gör det därför möjligt för dessa intressenter att här på kort tid ta del av det mest relevanta inom golfen och hur du kommer igång att börja spela.

Kort om golf

Golf är en av världens främsta sporter och de flesta har en eller flera bekanta som spelat golf någon gång i livet. Golfen grundades på 1400-talet i Skottland och idag finns flera tusen klubbar runt om i världen. Det är enkelt att komma igång för dig som är intresserad och det går fort att lära sig att spela bra. Vill man avancera finns oändliga möjligheter. Det finns en klubb för nästan alla typer av nivåer.

De flesta känner igen Tiger Woods som är en av världens främsta ikoner inom sporten. Han började i tidig ålder och har idag vunnit fler turneringar än någon annan. Samtidigt har han spenderat en massa träningstid ute på golfbanan. Du bestämmer själv hur mycket du vill träna och hur långt du vill gå som utövare. Men möjligheterna är alltså oändliga. Det är bara att sätta igång på direkten.

Det fina med golfsporten

Det fina med golfsportens utveckling är att den blivit både roligare och mer lättillgänglig än vad den någonsin varit tidigare. Det finns fler golfklubbar än vad det tidigare funnits och det behöver inte vara särskilt dyrt att komma igång. Det är bara att söka på nätet så finner man ett flertal klubbar i området och med omnejd. Du hittar en mängd häftiga golfbanor som du kan testa på.

När du vill komma igång anser vi att det allra viktigaste är att du hittar en klubb nära dig som du kan spela på regelbundet. Övning ger färdighet inom alla sporter. Golfen är inte ett undantag, det krävs att man tränar ofta och mycket om man vill nå långt. En minst lika viktig sak är att hitta en golfklubb som har tränare som är engagerade och duktiga på att lära ut golf.

Att hitta rätt

Det finns fler saker man bör tänka på, såsom tidigare recensioner av golfklubben. Det finns ofta mycket att hitta på nätet. Se till att söka på golfklubben och se vad du finner. Försök helst att leta information på andra hemsidor än just golfklubbens. Allt för att du ska få en så objektiv bild av klubben som möjligt. Sedan är det alltid kul om klubben har flera medlemmar, vilket oftast kan leda till större satsningar.

Med fler medlemmar får du även möjlighet att träffa många likasinnade golfutövare som du kan lära dig av. Alla har olika förväntningar på vad de vill åstadkomma som golfutövare. Det är som nämnt bara du som sätter gränser för vad du vill uppnå. Inom sporten finns även andra saker man behöver lära sig och det är deras rankningssystem som vi berättar mer om här nedan. Det är enkelt att lära sig.

Handicap-systemet

Golfen har som nämnt ett eget graderingssystem för golfutövare och som används världen runt. Olika länder använder dock olika handicap-system. Det vanligaste systemet heter Handicap och är ett mått på framgång inom sporten. Ju lägre desto bättre. Andra länder använder slope-systemet som är ett komplement till handicap. Detta system används för att gradera golfbanornas svårighetsgrad. Oavsett grad så kan den med sämre handicap ändå vara bättre på en match än den med bättre.

Rättvis sport

Golf är en rättvis sport där man oavsett handicap kan vara bättre än den andra under en turnering. Det gör det till en sport som också uppskattas av amatörer som spelar för skojs skull och som inte har ambitioner att tävla professionellt. I det stora hela är detta en sport som passar de allra flesta och rekommenderas starkt till den som aldrig spelat tidigare. Det är enkelt att komma igång!

Previous Article
Next Article

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *