Bästa golfspelarna i världen och Sverige

Golf är en sport där man använder sig utav en klubba och en golfboll. Det sägs att sporten från början kommer från Skottland och har funnits sedan 1400-talet. Vad som användes då för att få ner bollen är oklart men år 1744 grundades den första golfklubban. Denna klubba gjordes i Storbritannien. Golf blev mycket populärt världen över och är det fortfarande. Idag så finns det många kända golfspelare som livnär sig på sporten.

Man använder sig av en klubba för att svinga iväg en boll. Det finns olika klubbor man kan välja på att använda. Golfbanan som man spelar på har antingen 9 eller 18 hål. Varje hål som finns på banan måste alltid ha en tee som man slår ut golfbollen ifrån. Det måste även finnas en green där själva hålkoppen finns. Det gäller att komma så nära hålet som möjligt. Minst antal slag är alltid bäst.

Tiger Woods

Eldrick Tont är mera känd som Tiger Woods och är en av de mest kända golfspelarna genom tiderna. Han föddes 1975 i Kalifornien. När han var 30 år fyllda så tog han sin femtionde seger i den populära PGA Touren. Han blev då den yngsta som fått så många segrar. Tiger Woods är en av de få som fått så många segrar. Han har över 100 proffstitlar och fler lär det bli.

Tiger Woods pappa var under flera års tid Tigers manager och coach. Han var en mycket viktig person för Tiger och var hans förebild under hans levnadstid. Hans pappa dog 2006. Tiger Woods har två barn tillsammans med svenska modellen Elin Nordegren. De var gifta i 6 år. Han misslyckades i äktenskapet men däremot så lyckades han i sin sport. Han har blivit utsedd som ”Årets idrottsman” flera gånger.

Henrik Olof Stenson

I Sverige har vi Henrik Olof Stenson som är den mest högst rankade professionelle golfspelaren. Han är född 1976 och är 42 år gammal. Han har varit en professionell golfspelare sedan 1999 och har vunnit flera stora vinster under dessa åren. Henrik har blivit ”Årets golfare” inte mindre än fem gånger under åren 2006–2016. I juli 2016 så gick den 145:e upplagan av The Open Championship och han vann.

Henrik är född i Göteborg men bor numera i Lake Nona, Orlando Florida. Där bor han tillsammans med sin fru och deras tre barn. Han har många fina meriter på sin lista och den listan blir bara längre och längre. Han ligger som nummer fyra i världsrankningen. Några av hans största meriter är året 2016, British Open där han vann. Sedan har han elva segrar i Europatouren, inte så dåligt!

Bernhard Langer

Bernhard Langer föddes utanför Augsburg som ligger i Tyskland. Han föddes 1957 och har hunnit med att vinna många priser under årens gång. Han var en av de största golfspelarna under 1980-talet och 1990-talet. Bernhard etablerade sig som en av de största och mest framgångsrika golfspelarna. Bernhard har vunnit 10 seniormästerskap och med det slog han rekordet. Av 48 evenemang som Bernard var med och spelade så slutade han som topp fem.

Bernhard Langer har under den största delen av sin karriär haft problem med skakningar som satt sig i handlederna. Det blev en del dåliga puttar men han ändrade sitt grepp som han hade om klubban och fick bättre slag. Trots sina problem så fick Langer en mycket stor och framgångsrik karriär. Bernhard är gift sedan 1984 och de har fyra barn tillsammans. Familjen har hus både i Anhausen och i Florida.

Annika Sörenstam

Man kan tro att golf är en manssport men det stämmer inte riktigt. Det finns många bra och duktiga kvinnliga golfspelare. En av dem är Annika Sörenstam. Hon föddes 1970 i Viksjö och är en av världens främsta kvinnliga golfspelare genom tiderna. Annika blev ett proffs år 1992 och har under dessa åren hunnit vinna 86 segrar. Hon är den första som vunnit samma Major tre år i rad.

Lite roliga fakta om golf

Golf var från början som många andra sporter könsrelaterat, vilket betyder att det ej var tillåtet för kvinnor och män att spela mot varandra. Det var ett stort genombrott när just Annika Sörenstam överskred det under 2003 då hon spelade mot män. Idag är det mer vanligt att män tävlar mot kvinnor. Golf har ett rykte bakom sig att det är en överklassport, huruvida detta stämmer eller ej tål dock att diskuteras.

Previous Article
Next Article

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *