Tiger Woods

Eldrick Tont Woods är en professionell amerikansk golfspelare som är mer känd under namnet Tiger Woods. Denna fantastiska talang har haft en otroligt framgångsrik karriär och klassas som en av de mest framgångsrika golfspelarna genom tiderna. Tiger Woods har under många år varit med och toppat listorna med de bäst betalda atleterna i världen. Med stora framgångar redan som ung och på collage så blev han redan som 20-åring antagen till proffsscenen i golf.

Efter endast ha spelat i proffsligan i ett år så hade Tiger Woods redan vunnit tre PGA tour-titlar samt en överlägsen seger i 1997 års Masters. Redan innan ett år hade gått från det att han blivit proffs så tog Tiger Woods platsen som att vara rankad som bästa spelaren i hela ligan. Tiger Woods fortsatte att dominera under 2000-talet med flera nummer 1 rankingar under denna tid.

Bakgrund

Tiger Wood växte upp i Orange County i USA och ansågs vara ett underbarn och presenterades för golf av sin atletiska far redan som 2-åring. Tiger Woods visade snabbt ett intresse för golf och fortsatte att visa talang. På grund av sin skicklighet så var Woods ständigt med i olika sporttidningar och tävlingar, och ansågs vara ett underbarn när det kommer till den talang han visar än idag i golf.

Under sin uppväxt fortsatte Tiger Woods att utvecklas inom golfen och hans talang växte. Tiger var inbjuden till olika golfevenemang där han visade upp sin talang i golf och imponerade på många kända namn inom golfvärlden. Redan som 12 åring var han med i sin första Junior Major och visade bra form. Olika collage ville ha med Tiger att spela för deras lag och det slutade med Stanford University.

Karriär

Tiger Woods blev antagen för att spela som proffs redan som 20-åring. Den unga talangen visade snabbt att han inte var någon att leka med då han visade bra resultat kommande år. Med en rad vinster och bra placeringar under året kom han tillslut att placera sig som den bäst rankade spelaren på touren redan efter mindre än ett år som proffsspelare och har sedan dess fortsatt sin dominans.

År 2 000 var ett av Tigers mest framgångsrika år då han lyckades vinna sex tävlingar på PGA touren på raken. En bragd som inte någon lyckats göra sedan 1948. I samband med detta slog han eller fick lika med 9 olika rekord på banorna. Tidningen Sports Illustrated skrev om händelsen med titeln ”största prestationen i golfens historia” och han blev även utsedd till tidningen prestigefyllda pris ”Sportsman of the year”.

Sponsorer

Under de första 10 åren av sin karriär var Woods en av världens mest framstående atleter. Det var ingen annan spelare som dominerade sin sport så starkt som Woods gjorde. Detta resulterade även i att den unge talangen redan vid 21 års ålder hade ett stort antal sponsorer bakom sig som bland annat General Motors, Titleist, General Mills, American Express, Accenture, Nike, Inc och ett flertal andra företag.

År 2 000 skrev Tiger Woods ett kontrakt med Nike på 5 år som motsvarade 105 miljoner USD vilket var det största sponsorkontraktet genom tiderna. Under sin karriär kom Tiger Woods att skriva sponsoravtal med en rad olika stora företag, vilket resulterade i att han även var en av de högst betalda atleterna inom sport någonsin. Han är nu en otroligt rik man med fastigheter i USA och runt om i hela världen.

Tiger-proofing

Med en så dominant spelare inom sporten var det näst intill garanterat att Tiger Woods gick som vinnare ur de flesta turneringarna han deltog i. Detta resulterade i att kolumnister ifrågasatte om han verkligen var bra för sporten då glöden började försvinna eftersom att alla var så chanslösa. Andra ansåg tvärtom då det visade sig att andra deltagare spelade bättre i de tävlingarna Tiger deltog i till skillnad från dem han inte deltog i.

Skandaler

2009 drabbades Tiger Woods av en rad skandaler. Han var med i en olycka där han kraschade med sin bil rakt in i ett träd. Polisrapporten visade även att han var påverkad av alkohol samt droger. Hans liv började rasa samman ännu mer när en rad olika kvinnor kom ut med otrohetsskandaler som involverade Tiger. Detta resulterade i ett skakigt förhållande med svenska frun Elin och senare skildes dem.

Previous Article
Next Article

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *