De mest populära länderna för golf

Golfresor till andra länder har lockat golfare i många år, och det är mycket populärt bland svenskar att bege sig till andra destinationer, särskilt under vinterhalvåret när golfen är begränsad i Sverige. Redan i november brukar golfintresserade bege sig söderöver för att kunna spela i sol och värme. Här kan du ta del av länder som erbjuder bra banor, härligt golfväder och annat som kan ge lite rekreation.

Spanien har toppat listorna i många år men det finns fler destinationer att välja bland. USA kan ståta med de bästa banorna men även Thailand, Dubai och Västindien har ökat i popularitet. Det kan säkerligen bero på att man vill njuta av lite annat under resan som sol, bad och lite sightseeing. Just under vintern går det att hitta bra golfresor med boende, green fees och ordnade starttider.

USA och Florida

När man säger att man ska ta en resa till USA och golfa så förstår alla varför man gör det. USA är enormt och det är inte alla stater som passar för golf på vintern eftersom klimatet är detsamma som i Sverige. Den stat som framhålls mest när det gäller golfresor på vintern är Florida och här finns det över 1 000 banor att välja bland från norr till söder.

I Florida finns det golf i alla olika prisklasser och det är lätt att boka paket. Runt Orlando finns mängder av resort-banor och här finns det en rad banor som tourspelarna har gjort upp om miljoner på. Världens största golfland har fantastiska banor i alla prisklasser. Men även soliga Kalifornien erbjuder en rad högklassiga banor. Det krävs sällan något handicap-kort men kan man inte spela riskeras man att tas av banan.

Golf med lyx

Vill man känna av lite mer lyx finns det en hel del länder som börjat erbjuda golfresor. Marocko kanske inte alltid förknippas med golf, men i Casablanca hittar man faktiskt en av världens bästa banor. Den golfintresserade känner säkert igen Dubai och bland annat Henrik Stenson hade sin bas där under några år, tack vare de banor som erbjuds där. Här kan man som golfare verkligen uppfylla sina golfdrömmar.

Men även Västindien och Mauritius erbjuder bra golf. På Mauritius brukar det vara hotellen som har egna banor och här ser man ofta själva Indiska Oceanen som vattenhinder och inga konstgjorda dammar. Dominikanska republiken i Västindien är inte bara ett sol- och semesterparadis utan erbjuder även fantastiska upplevelser när det gäller golf. Räkna dock med att green fee kan klättra upp till flera tusen kronor beroende på vilket land och bana som väljs.

Europa

Spanien har legat på topplistorna i många år men lite nedlåtande räknats som ett paradis för pensionärer som golfar. Men inget kan vara mer fel. Spanien erbjuder många förstklassiga banor och där boendet är billigt och bra. De har också stor erfarenhet av att arrangera golfresor så man kan räkna med en bra upplevelse i ett härligt klimat, så Spanien är ett bra val för golf under vinterhalvåret.

Men även grannlandet Portugal är på uppgång. Det är mindre tryck på banorna där varför det oftast går ganska snabbt att spela en runda golf och det kostar inte lika mycket som i Spanien. Här är banorna väl omhändertagna och särskilt Vilamour-banorna längs Algarvekusten räknas som några av Europas bästa banor. Men det finns även några riktigt bra banor utanför Lissabon, huvudstaden i Portugal, som är värda ett besök.

Mallorca

Tyvärr har fastlandet blivit lite nonchalanta mot sina green fee-gäster på grund av att folk står i kö för att komma ut på golfbanorna. Då kan det vara värt att besöka Mallorca, Katalonien eller Baskien för en golfsemester. Bemötandet är oftast mycket bättre och det är inte lika stort tryck på banorna som det är i populära Costa del Sol och de trettio banor som erbjuds på den destinationen.

Thailand

Thailand har legat i topp bland svenskar som resmål i ganska många år och nu ökar antalet golfresor dit. Det är som allt annat billigt och här får man oftast både caddie och golfbil. Mycket tack vare värmen. Banorna håller hög kvalitet och många håller mästerskapsklass. Och vad sägs om det världsberömda par 5-hålet i form av en halvmåne som även en amatör kan nå med ett enda slag?

Previous Article
Next Article

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *